تمبر ملی برپیشانی تعزیه رینه شهرستان آمل

ایسنا/مازندران رونمایی از تمبرملی بر روی هنر تعزیه خوانی شهر رینه از توابع بخش کوهستانی لاریجان شهرستان آمل روز جمعه با حضور استاندارمازندران رونمایی شد.

هنرنمایشی تعزیه خوانی در شهر کوهستانی رینه درارتفاعات قله دماوند شهرستان آمل قدمتی کهن دارد و همه ساله در دهه نخست محرم در تکیه قدیمی این شهر با حضور شبیه خوان های برتر استانی وشهرستانی برگزار می شود.

با توجه به قدمت بالای این مراسم درتکیه شهر رینه که علاقمندان زیادی به این هنرآیینی از استانهای مختلف کشور را به این شهر می کشاند، یکی از پایگاه های اصلی این هنر درمازندران نیز مطرح شده است.

به واسطه اهمیت این هنر و حمایت از شبیه خوان های این منطقه با پیگیری های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل، تمبرملی و اختصاصی تعزیه رینه آمل با حضور استاندار مازندران وجمعی از مسئولان استانی و شهرستان آمل رونمایی شد.

استاندار مازندران در مراسم رونمایی از تمبر تعزیه رینه گفت: نمایش و نیایش در تمدن های کهن و باستانی و ادیان توحیدی وجود داشته و همواره به شیوه های گوناگون مورد توجه قرار داشت.

یوسف نوری افزود: یکی از منحصربفردترین این گونه های اجرایی نیز هنر شبیه خوانی یا تعزیه خوانی است که در مازندران و آمل قدمت و جایگاه برجسته ای دارد.

وی ادامه داد: اگرچه فردوسی سوگ و نیایش را در شاهنامه زنده کرده بود، اما تعزیه با ریشه عزا یا شبیه خوانی به طور اکمل و ادهم در دین اسلام و تشیع وجود داشته و در آثار معنوی جهان ثبت شده است.

استاندارمازندران همچنین اضافه کرد، مردم این دیار که نخستین حکومت شیعی را تشکیل دادند و اسلام را پذیرفتند مفاخر بسیار بزرگی همچون علامه حسن زاده آملی، آیت الله جوادی آملی و علامه میرزا هاشمی آملی را به جهان اسلام معرفی کردند و این به برکت امام حسین(ع) است و هر چه داریم از برکت محرم و صفر و زنده نگهداشتن این 2 ماه و برگزاری و برپایی مجالس مذهبی است.

برگزاری مجالس تعزیه در رینه شهرستان آمل، قدمت حدود 400 ساله دارد.

از ملا حسین ضربی به عنوان یکی از تعزیه خوانان قدیمی منطقه یاد می شود که حدود 200 سال پیش در تکیه رینه مجالس تعزیه را برگزار می کرد.

انتهای پیام

نظرات

captcha